Bij platenzaak Satisfaction in Heerlen heeft een compleet gezin zich geïnstalleerd voor de deur. Ze zijn voorbereid op de lange nacht die komen gaat.

“We zitten hier al sinds vrijdag elf uur”, vertellen twee tieners. “Nee, we waren niet bang dat het al vroeg uitverkocht zou raken, maar we willen gewoon de eersten zijn. We hebben de slaapzak en een regenjas bij ons, dus we komen de nacht wel door. En als we zaterdagmorgen de kaarten hebben rijden we daarna door naar het werk.”

Video: Wachtrij kaartverkoop Pinkpop in Heerlen - 10 maart 2017

Eigenaar Ruud Kikstra van Satisfaction wist niet wat hij zag toen hij vrijdag nog vóór openingstijd al mensen voor zijn winkel zag.

Jongere fans
“Vorig jaar kwamen de eerste fans pas rond een uur of vier in de middag aan. Dit is voor ons wel een record. Als er nu al mensen staan, zal het zaterdag wel helemaal druk worden. Ik had de bezoekers trouwens wel jonger verwacht.”

Daarmee doelt de muziekverkoper op de komst van tieneridool Justin Bieber. Ook Kings of Leon, Green Day, Martin Garrix en System of a Down komen naar Landgraaf.

Eerste Pinkpopgangers in rij bij platenzaak Satisfaction in Heerlen.
Foto: Rian Moonen

Kaartverkoop
Als het aan Jan Smeets ligt, zijn de rijen zaterdagochtend een stuk langer. De baas van Pinkpop hoopt dat de eerste 20.000 tickets binnen een half uur zijn verkocht. Aan het einde van de dag rekent hij op 100.000 verkochte kaarten, zo liet Smeets eerder weten.