Deze vrijdag beleven zij de mooiste dag van hun leven in Brunssum: hun trouwdag.

Combinatie
Mahran en Eva kregen een aantal jaren geleden een relatie in Damascus. Hij is christen en zij moslima; geen geaccepteerde combinatie in Syrië. Ze vluchtten in de hoop dat hun ‘verboden liefde’ kon blijven bestaan. Samen trokken ze door Europa om een jaar geleden in Limburg te landen om hier een nieuw bestaan op te bouwen.

Vriend
Op hun trouwdag is slechts één Syrische gast, een vriend van Mahran die overgevlogen is uit Dubai om zijn rol als getuige te vertolken. Wel zijn er heel veel kennissen, vrienden en familie aanwezig die ze in het afgelopen jaar hebben leren kennen in Limburg.

“Ik wil deze mensen om ons heen allemaal vanuit mijn hart bedanken voor alle steun en hulp die zij geboden hebben vanaf dag één”, aldus Mahran.

Burgemeester
De Brunssumse burgemeester Luc Winants is ook van de partij op de bruiloft. “Ze zijn hier een jaar geleden geland en hebben zich vanaf het begin heel verdienstelijk gemaakt voor de mensen om zich heen. Bijvoorbeeld bij het vertalen van belangrijke zaken.

Verbonden
Ze hebben zich heel erg ingespannen voor de gemeenschap dus ze zijn onlosmakelijk verbonden met Brunssum. Als dit een voorbeeld is van het geluk dat mensen kunnen vinden, dan hoeven we ons geen enkele zorgen meer te maken voor de vluchtelingen die ons land binnenkomen.”